O nas

O nas

Historia

młyna Jaczkowice

Położona wśród żyznych pól doliny Odry podoławska wieś Jaczkowice od dawien dawna słynęła z uprawy znakomitej pszenicy. Nic dziwnego, że już w roku 1783 wieś posiadała własny młyn, a w roku 1830 uruchomiono młyn wodny na przepływającej przez wieś rzece Oławie.

Więcej

oNAS_historia_foto-z-boku.min

 

mlyn-zdjecie-male.min

Młyn

Jaczkowice

Podstawą sukcesu w młynarstwie jest najwyższej jakości surowiec i ludzie którzy dokładają nie tylko wiedzę w proces produkcji mąki ale i serce.
Młyn Jaczkowice położony jest na Dolnym Śląsku, w dolinie Odry w otoczeniu żyznych ziem Dolnego Śląska i Opolszczyzny.

Więcej

 

Technologia

w młynie Jaczkowice

Na jakość końcową naszych mąk, oprócz odpowiedniej jakości surowca i wykwalifikowanej kadry pracowniczej, zasadniczy wpływ ma odpowiednio dobrany proces przemiału ziarna. Przed przemieleniem ziarno jest dokładnie czyszczone a następnie nawilżane.

Więcej

oNAS_jakosc_male.min

Jakość

produktów

Wszystkie nasze działania są ukierunkowane na uzyskanie wysokiej jakości naszych mąk.

Więcej

Kontrola

jakości

Aby zapewnić wysoką jakość naszych produktów, stosujemy rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie.

Więcej

 

Certyfikaty

jakości

W trosce o jak najlepszą jakość mąk Młyn Jaczkowice wdrożył i stosuje systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem wyrobu w oparciu o wymagania norm PN-EN ISO 9001:2009 i standard BRC.

781_Woseba_dolnośląska-mąka-luksusowa

782_Woseba_dolnośląska-mąka-poznańska-1

783_Woseba_dolnośląska-mąka-tortowa-1

WOSEBA-GMP+-1

PDŻ-Krupczatka-i-Wrocławska-3

PDŻ-Poznańska-1-1

PDŻ-Tortowa-1-1

PDŻ-Krupczatka-i-Wrocławska-1-1

SKM_C224e17090611220-min

SKM_C224e17090611400-min